Fagylalt kurzusainkon szeretnénk bemutatni a hallgatóknak mind elméleti, mind gyakorlati részen a fagylaltkészítés alapjait, a professzionális fagylaltgyártó gépek működését, valamint különleges receptjeinket prémium csokoládékkal és gyümölcspürékkel. Mi a különbség fagylalt és sorbet között? Mi a különbség főzött és hideg eljárással készült fagylalt között? Hogyan készülnek a valódi csokoládés fagylaltok? Ezekre a kérdésekre választ kapunk a tanfolyamon konkrét receptek megismerésén és kóstolásán keresztül. Továbbá pálcikás fagylaltok és fagyasztott desszertek elkészítését is megismerhetjük, bepillantást nyerve az olasz „Pasticceria”-k különleges kínálatába.
Konkrét receptúrákon keresztül kerülnek bemutatásra az alábbi termékcsoportok:
- Fagylalt
- Semifreddo (fagyasztott desszert)
- Sorbet (vizes alapú gyümölcsfagylalt)
- Stecco (kézműves pálcikás fagylalt)
A kurzus zárásaként az elkészült fagylaltokat és parfékat egyedi készítésű csokoládé dekorációkkal díszítjük.